شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

مسئولیت ابلاغ و آموزه‌های قرآنی و دینی، بر عهده حوزه‌های علمیه است، در حالی که در عرصه بین‌الملل، اقدام زیادی صورت نگرفته است.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین زمانی، شب گذشته در مجمع عمومی انجمن قرآن‌پژوهی حوزه علمیه قم که در بیت آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی برگزار شد، گفت: حوزه، آنگونه که باید، نتوانسته معارف قرآنی را در جهان نشر دهد و با توجه به ظرفیت‌های موجود در این نهاد علمی و دینی و امکانات موجود، این کوتاهی، توجیهی ندارد.

معاون بین‌الملل حوزه‌های علمیه افزود: امروز، عالمان دینی در تمامی مذاهب و مکاتب دنیا، با روش‌های مختلف، آموزه‌های خود را در سراسر جهان منتشر می‌سازند؛ در حالی که ما کمترین حضور را در میان تمام ادیان و مذاهب دارند؛ در حالی که معتقدیم دین برحق را داریم.

وی در ادامه به بایسته‌های فعالیت‌های قرآنی در عرصه بین‌الملل اشاره کرد و اظهار داشت:‌ تدوین تفسیر مختصر دو جلدی ناظر بر نیازهای امروزی جامعه غیر مسلمان و ترجمه به زبانهای مختلف، نخستین گامی است که باید در این عرصه برداشت؛ زیرا ترجمه‌ها به تنهایی، برای آشنایی با آموزه‌های اسلام ناب، کافی نیست و تفاسیر مفصل نیز از حوصله مخاطبان خارج است.

حجت‌الاسلام والمسلمین زمانی اضافه کرد: جمع‌آوری آثار ارزشمند اسلامی و ترجمه آن به زبان‌های مختلف،  نقد دایره المعارف‌های قرآنی در جهان، ارائه دایره المعارف‌های قرآنی و ترجمه آن، نگارش تفسیرهای میان‌رشته‌ای از قرآن در عرصه‌های عرفان، اخلاق، اقتصاد، فلسفه، خانواده ، مدیریت و...، از جمله بایسته‌های فعالیت‌های قرآنی در عرصه بین‌الملل است.

وی در تبیین دیگر بایسته‌های فعالیت‌های قرآنی در عرصه بین‌الملل خاطرنشان کرد: سفر علمی اساتید قرآنی به کشوهای مختلف، عقد قراداد‌ها و تفاهم‌نامه‌های میان مراکز قرآنی داخل با مراکز قرآنی خارج از کشور، دعوت از قرآن‌‌شناسان و نویسندگان به ایران و برگزاری کرسی‌های نظریه‌پردازی، برگزاری نشست‌های قرآنی در کشورهای مختلف و با همکاری مراکز قرآنی کشورهای دیگر، از دیگر بایسته‌های این عرصه می‌باشد.

معاون بین‌الملل حوزه‌های علمیه ادامه داد: برگزاری همایش بین‌المللی مترجمان قرآن به زبان‌های مختلف، برگزاری همایش بین‌المللی مفسران معاصر، اعظام و اساتید تفسیر و معارف قرآن مسلط به زبان‌های خارجی برای تدریس در دانشگاه‌ها و مراکز علمی، برگزاری کلاس‌های تکمیلی مکالمه عربی برای اساتید عالی قرآنی و در ادامه زبان‌های دیگر، برگزاری کارگاه‌های علمی برای شناسایی اساتید قرآنی با فعالیت‌ها قرآنی در سراسر جهان نیز از جمله این  بایسته‌ها می‌باشد.

وی در پایان خاطرنشان ساخت: معاونت بین‌الملل حوزه‌های علمیه آماده همکاری و حمایت از فعالیت‌های قرآنی در عرصه بین‌الملل است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha